Безробітного росіянина Іґоря Таранова окупанти призначили новим головою незаконної ради депутатів Горностаївки на Херсонщині

Південь
Іґор Таранов, голова окупаційної ради депутатів селища Горностаївка на Херсонщині. Фото з соцмереж

Російські загарбники достроково звільнили голову окупаційної ради депутатів селища Горностаївка на Херсонщині Олега Ляхова. Замість нього вони призначили 55-річного безробітного з Краснодарського краю РФ Іґоря Таранова.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

17 вересня 2024 року окупанти достроково звільнили з посади голови незаконно створеного «Совета депутатов Горностаевского муниципального округа» Олега Ляхова. Про причини його звільнення вони не повідомили.

З 18 вересня 2024 року виконання обов’язків голови незаконної ради депутатів у селищі Горностаївка Каховського району Херсонщини окупанти поклали на так званого депутата від путінської «Единой России» Іґоря Таранова. Пізніше російські загарбники прийняли рішення про призначення Таранова на цю посаду з 14 жовтня 2024 року.

reshenie-ob-izbranii-p-71

Як розповіли ЦЖР мешканці Горностаївської громади, хто такий Іґорь Таранов їм невідомо. За їхніми словами, він жодного відношення до Херсонської області не має.

За даними ЦЖР, Таранов Іґорь Юрійович, 22 вересня 1969 р. н., справді, для Херсонщини – випадкова людина. Він громадянин Росії, мешканець міста Краснодар Краснодарського краю РФ. Таранов закінчив школу в Краснодарі, в 1988-1990 роках служив у давно вже закритій військовій частині 11143 в окупованій Совєтським Союзом Латвії, в 139-й прикордонній окремій радіотехнічній бригаді особливого призначення.

Як вказав у своїй «передвиборчій» анкеті Іґорь Таранов, до свого приїзду на тимчасово окуповану Херсонщину він був безробітним і ніколи ніде не балотувався у себе в Росії.

Як повідомляв ЦЖР, окупанти змінили процедуру призначення голів незаконних адміністрацій на Херсонщині. Перші такі призначення на «конкурсній» основі вже в цьому році мають відбутися в Олешківській і Генічеській міських та Іванівської селищної громадах.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter