Російські окупанти закатували до смерті 45-річного Володимира Закаблука з Каховки на Херсонщині

Південь
Фото: most.ks.ua

Російські загарбники закатували до смерті в місті Каховка Херсонської області місцевого 45-річного мешканця Володимира Закаблука.

Про це з посиланням на знайомих і друзів жертви повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За їхньою інформацією, російські окупанти затримали в Каховці на Херсонщині Закаблука Володимира Володимировича, 5 березня 1979 року народження. Загарбники жорстоко катували чоловіка, він отриманих травм він помер. Це сталося на початку жовтня 2024 року.

Володимир Закаблук працював у місцевій філії ТОВ «АТ «Каргілл», що володіє, зокрема, олійноекстракційним заводом у Каховці. З 2004 по 2008 роки Закаблук був зареєстрований ФОПом з видами діяльності, пов’язаними з наданням транспортних послуг і посередництвом у спеціалізованій торгівлі.

Інших подробиць його смерті наразі немає.

Як повідомляв ЦЖР, в лютому 2024 року російські загарбники закатували до смерті 59-річного Степана Подольчака, настоятеля храму Православної церкви України в селищі Каланчак Скадовського району Херсонщини. 

В листопаді 2023 року росіяни закатували до смерті 28-річного Руслана Руснака з селища Горностаївка Каховського району.

В січні 2023 року в Каховській центральній міській лікарні від катувань російських окупантів помер 34-річний Сергій Федоренко з сусідньої Нової Каховки.

В листопаді 2022 року під Новою Каховкою знайшли вбитими закатованих росіянами батька й сина, Анатолія і Олександра Прокопчуків. Анатолій був дияконом помісної Церкви християн віри євангельської.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter