Росіяни вбили дві родини пенсіонерів у окупованому селі Пологівського району на Запоріжчині

Південь
Валерій та Лідія Турчаненки, вбиті російськими окупантми мешканці села Нове Пологівського району. Фото: t.me/zpsuvrzuuzk

Поліція розшукує свідків вбивства росіянами двох родин сусідів – пенсіонерів з окупованого с. Нове Пологівського району на Запоріжчині. Тіла загиблих були знайдені у власних дворах у вересні 2023 року.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Телеграм-канал «Воєнні злочини рф у Запорізькій області».

Тіла Лідії Андріївни Турчаненко (16.10.1947 р.н) та Валерія Григоровича Турчаненка (06.07.1954 р.н) були виявленні на території власного приватного домоволодіння за  адресою вул. Степна, 9.

У дворі будинку, розташованого навпроти, за адресою вул. Степна, 8, були знайдені тіла Івана Івановича Чайки (12.07.1949) та Катерини Іванівни Чайки (26.06.1951). 

У вересні 2023 року міський голова Мелітополя Іван Федоров з посиланням на Генштаб ЗСУ повідомляв, що у Новому Пологівського району окупанти використовують приватні подвір’я, де проживають цивільні люди, як вогневі позиції для розміщення військової техніки та особового складу.

Правоохоронці просять повідомляти всю інформацію про військових збройних формувань РФ, які вчинили ці, а також інші злочини, а також про свідків та очевидців вбивств, за телефоном: +380969267562.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter