Водопостачанням на окупованій Запоріжчині керуватиме колаборант Чуприна з Донеччини

Південь
Денис Чуприна. Фото окупаційні медіа

Новостворене окупантами “ГУП ЗО “Вода Запорожья”, що контролюватиме водопостачання та водовідведення на окупованій частини Запорізької області, очолив  колаборант зі стажем Денис Чуприна. До повномасштабного вторгнення він працював заступником директора аналогічного підприємства на окупованій Донеччині, а до окупації Росією регіону керував управлінням ЖКГ Макіївської міськради. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на дані Єдиного державного реєстра юросіб РФ.

44-річний Денис Іванович Чуприна (російський ІПН 614329471660 виданий в Ростовській області), призначений окупантами виконуючим обов’язки генерального директора “Державного унітарного підприємства Запорізької області “Вода Запорожья”, створеного указом гауляйтера Запорізької області Євгена Балицького у вересні 2024 року. 

До повномасштабного вторгнення Чуприна працював в окупаційних комунальних структурах так званої “ДНР”. Був директором департаменту житлово-комунального господарства “міністерства будівництва та ЖКГ”.  До призначення на Запоріжчину обіймав “посаду” заступника гендиректора незаконно створеного окупантами “ГУП “Вода Донбасса”.

На співпрацю з окупантами пішов після окупації Донецької області. До того обіймав посаду начальника управління житлово-комунального господарства Макіївської міськради.