Рух опору влаштував диверсії на окупованому півдні України

Південь
Колаж: investigator.org.ua

За минулу добу українське підпілля влаштувало диверсії на енергетичних об’єктах в глибокому тилу російської окупаційної армії,  зокрема, АТЕШ – на Херсонщині, а «Маріуполь.Спротив» – у Приазов’ї.

За інформацією спільноти АТЕШ, в ніч з 20 на 21 жовтня агент бойового крила руху знищив релейну шафу на залізниці біля Новоолексіївки Херсонської області.

«Проведена диверсія біля адмінкордону з Кримом завдала шкоди логістиці ворога, сповільнивши постачання військ окупантів на півдні України, особливо важливої ​​лінії постачання палива після знищення нафтопорту у Феодосії», – йдеться у повідомленні партизан.

Пожежа на об’єкті залізничної інфраструктури у селищі Новоолексіївка на ТОТ Херсонщин. 21.10.2024. Фото: t.me/atesh_ru

У неділю рух «Маріупольський Спротив» у приазовському селищі Урзуф спалив трансформатор, який живив електрикою бази окупантів, зв’язок та засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ).«На зараз росіяни відкриті для «привітань», правда без інтернету та мобільного зв’язку. Прекрасна можливість запитати в русні, що з «хлібалом» у недільний вечір», – заявили бійці Руху опору на своєму тг-каналі.

Пожежа на об’єкті енергетичної інфраструктури у селищі Урзуф, Донецької області. 20.10.2024. Фото: t.me/mrplSprotyv. Колаж: investigator.org.ua

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter