Боксер Хижняк програв фінал Олімпіади і взяв «срібло»

Життя
TOKYO, JAPAN - AUGUST 07: Herbert Sousa of Team Brazil celebrates victory and winning a gold medal as Oleksandr Khyzhniak of Team Ukraine reacts to defeat and winning a silver medal during the Men's Middle (69-75kg) Final bout between Oleksandr Khyzhniak of Team Ukraine and Herbert Sousa of Team Brazil on day fifteen of the Tokyo 2020 Olympic Games at Kokugikan Arena on August 07, 2021 in Tokyo, Japan. (Photo by Buda Mendes/Getty Images)

Український боксер Олександр Хижняк завоював «срібло» на Олімпійських Іграх-2020 у вазі до 75 кг, програвши у фіналі представнику Бразилії Еберту Соузі.

Анастасія Четверікова та Людмила Лузан — срібні призерки Олімпіади-2020 в греблі на каное-двійці.

Український каратист Станіслав Горуна став бронзовим призером Олімпійських Ігор у Токіо.

Одеська каратистка Анжеліка Терлюга завоювала срібну медаль Олімпійських ігор-2020 у Токіо.

На Олімпіаді українка Людмила Лузан здобула «бронзу» у веслуванні на байдарках і каное.

Український борець греко-римського стилю, народний депутат від партії «Слуга народу», Жан Беленюк став олімпійським чемпіоном Токіо. Для України це перша золота медаль на Олімпіаді 2020.

Українець Парвіз Насібов здобув срібло з греко-римської боротьби у ваговій категорії до 67 кілограмів на Олімпійських Іграх в Токіо. У фіналі українець із рахунком 1:9 програв іранцю Мохаммеду Резі Гераю.

Також українки Марта Фєдіна та Анастасія Савчук взяли бронзову медаль у змаганні дуетів в артистичному плаванні – це перша олімпійська нагорода України за всю історію в цьому виді спорту.

22-річна Ірина Коляденко здобуває бронзову медаль у вільній боротьбі. З рахунком 3:1 вона перемогла латвійку Анастасію Григор’єву.

Українка Алла Черкасова, яка виступає у ваговій категорії до 68 кг, принсла Україні бронзу на Токіо-2020 – першу олімпійську нагороду у жіночій боротьбі після Пекіну-2008, де так само на третю сходинку п’єдесталу зійшла Ірина Мерлені.

Нагадаємо:

  • 24 липня 2021 року 20-річна українська дзюдоїстка Дар’я Білодід виборола бронзову медаль у ваговій категорії до 48 кг на Олімпійських іграх у Токіо. Вона стала першою в історії України для жіночого дзюдо.
  • 25 липня 2021 року шпажист Ігор Рейзлін став бронзовим призером Олімпіади-2020.
  • 276 липня 2021 року українські спортсмени Олена Костевич та Олег Омельчук здобули бронзову медаль у змішаному командному змаганні у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів.
  • 29 липня 2021 року український плавець Михайло Романчук завоював бронзову медаль на Олімпіаді-2020, посівши третє місце із результатом 7 хвилин 42,33 секунди у фіналі 800-метрівки вільним стилем.
  • 31 липня 2021 року перша ракетка України Еліна Світоліна у бронзовому фіналі тенісного турніру Олімпіади-2020 перемогла представницю Казахстану Олену Рибакіну та принесла українській олімпійській команді п’яту бронзову медаль на Олімпійських іграх в Токіо. Ця нагорода стала для України першою в історії тенісних олімпійських турнірів.
  • 1 серпня 2021 року український плавець Михайло Романчук посів друге місце на дистанції 1500 метрів вільним стилем у фіналі Олімпіади-2020, раніше він отримав «бронзу» на дистанції 800 метрів.