Юрій Ніколов: Це історія не про корупцію в Міноборони, а історія про боротьбу з корупцією

Думки
Юрій Ніколов, журналіст та засновник проекту «Наші гроші» Фото: investigator.org.ua

Заступнику міністра оборони Шаповалову, який відповідає за закупівлі «речовки», дозволили піти в відставку. Та ще й представили спасітєлємродіни. Ще б медаль дали «за відвагу» і призначили в посольство в Словенії до Тарана. Але я задоволений. Цього разу ідіотські виправдання яєць Резнікова і фантазії про державну зраду у діях журналіста перекреслені відставкою, яка по факту є визнанням вини з боку міністерської вертикалі, пише у Facebook Юрій Ніколов, журналіст та засновник проєкту «Наші гроші».

Я дуже сподіваюсь, що перекреслені хоча б зараз. Але не вірю, що це остаточно. Бо перед вторгненням у нас вже був звільнений один з замміністрів оборони Ігор Халімон. Йому ДБР навіть підозру у 2021 році оголошувало саме за розкрадання на закупівлях харчів Міноборони. Але зрештою маємо те що маємо.

Тому не зупиняємось і лупаємо сю скалу далі.

По-перше, в цій історії з замахом на 13 мільярдів працює НАБУ. І це, як доведено практикою, дає куди більше підстав сподіватись на невідворотність справжнього покарання. Воно має виконувати функцію «страху Божого» для наступників. Для цього треба у Міноборони витребувати акти прийому-передачі продуктів від «Актив компані», а податківці мають подивитись вхід-вихід грошей з фірми)))) І історія Резнікова абсолютно незакінчена.

По-друге, вже зареєстровано законопроект про покращення закупівель армійських харчів. Вважаю, що публікація у «Прозорро» звітів про ціну за кілограм картоплі чи за яйце – не містить жодної воєнної таємниці, за якою так зручно ховати комерційні сєкрєтікі. Наголошою, в жодному разі не йдеться про оприлюднення секретної інформації про адреси військових частин, обсягів поставок тощо. Тільки ціна за 1 яйце та кіло картоплі. Тоді в Міноборони будуть знати, що будь-який громадянин це може сам побачити в «Прозорро» і звісно нам припинять дурити голову захмарними цінниками і ідіотськими поясненням. Бо можна довго обманювати кількох, але не можна довго обманювати всіх.

По-третє, я у інтерв’ю всім ЗМІ розповідаю і буду розповідати, що це історія не про корупцію в Міноборони, а історія про боротьбу з корупцією. Україна нарешті робить кроки для того, щоб не виглядати бандустаном, де прикривають своїх хлопців. Ні, ми по факту вчимось бути європейцями. Де міністри йдуть у відставку за косяки, а злодіїв садять в тюрму. Це історія нашого успіху. Щоб Макрон і Шольц бачили – ми не розкрадаємо допомогу, а боремось з крадіями. Наголошу – у даному випадку ми спрацювали на випередження розкрадань. Гроші ще б не мали піти по цій схемі.

По-четверте. Західні партнери бачать наші зусилля. Столтенберг щойно анонсував швидке рішення по «Леопардам»)))) Повірте, наші союзники розуміють де зрада, а де перемога)))

Тому не варто боятись ламати корупційні скрєпи. Ми переможемо на всіх фронтах. І окупантів, і корумпан