Володимир Балух. Самопожертва

Сюжети
Фото: investigator.org.ua

«Справа» українського патріота, фермера Володимира Балуха знову розглядається у «Роздольненському районному суді». Її повернули на повторний розгляд після скасування вироку, яким Володимира за фальсифікованим обвинуваченням у зберіганні боєприпасів та вибухівки засудили до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні і штрафу в розмірі 10 тис. рублів.

Звільнений із СІЗО під домашній арешт Володимир Балух бере участь у судилищі над собою вже не з арештантської клітки, а поруч із адвокатом. Правозахисники побоюються, що політичний в’язень знову може опинитись за гратами, адже тюремники підробили ще одну «справу» проти нього – за «дезорганізацію» роботи ізолятора тимчасового тримання. 

Кримські активісти, які вимушено покинули окупований півострів, вийшли на Алею Героїв Небесної сотні в Києві, щоб підтримати Володимира. Вони згадують, що до свого арешту він мав можливість залишитися на вільній території України і не піддаватися ризику переслідувань за свою позицію. Однак Володимир Балух, знаючи що його чекає, свідомо вибрав шлях опору.

Сюжет Тетяни Морозової та Христини Хоменко, Центр журналістських розслідувань.