Коли мій дім — ворожа фортеця

Топ-Новости
войска рф

Сергій Старушко продовжує доповнювати мапу населених пунктів Запорізької області, у яких окупаційна адміністрація під виглядом націоналізації безхазяйного майна експропріювала приватні будинки.

Таких населених пунктів уже близько 100. Є села, де окупанти захопили УСІ житлові будинки. Про поточну ситуацію розповіли голови громад окупованої частини області.

Центр журналістських розслідувань створив і продовжує доповнювати інтерактивну карту з містами та селищами Запорізької області, які російська окупаційна армія перетворює на свої опорні пункти.

Наразі ми виявили близько 100 населених пунктів, приватні будинки в яких частково або і повністю заселені військовими РФ. Окупанти розквартировуються у тимчасово залишених власниками оселях, щоб використовувати житлову забудову як оборонні фортифікаційні пункти.

Як такі дії кваліфікуються з точки зору Міжнародного гуманітарного права і що робити людям, чиї будинки та інше майно реквізували російські військові? Інтерв’ю Дар’ї Свиридової, відомої правозахисниці, експертки коаліції «Україна. П’ята ранку», в ефірі програми «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар.