Кривавий кремлівський комсомол у Маріуполі

Колаж: investigator.org.ua

Розслідування ЦЖР про молодіжні проєкти путінської партії «Единая Россия» та організації ветеранів “Бойове братство”,  участі псевдоволонтерів у фільтраційних заходах у Маріуполі та депортації його мешканців до Росії.  Програма «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань), випуск від 02 липня 2024 року.

Численні відеозвіти  в соцмережах про роботу у Маріуполі так званих гуманітарних місій кремлівських молодіжок “Молодой гвардии “Единой России” та “Волонтерской роты “Боевого братства” активне висвітлення російськими медіа їхньої участі в “СВО” допомогли зібрати докази вчинення їхніми керівниками та членами воєнних злочинів. Це участь у фільтраційних заходах російської армії, під час яких були незаконно вивезені у фільтраційні табори та депортовані до РФ тисячі українських громадян, а багато і незаконно увʼязнені чи зникли безслідно. Надалі “волонтери” брали  участь у проведенні фейкових “референдумів” у чотирьох областях України і створювали там відділення “Молодой гвардии”, “Волонтерской роты” та “Юнармии”, отримуючи  мільйоні гранти на мілітаризацію українських дітей та пропаганду війни. І цілком логічно, що наступним етапом стала безпосередня участь “волонтерів” в агресії проти України, як правило, у складі підрозділу БАРС “Каскад” під командуванням Дмітрія Сабліна.

Досьогодні жодного кримінального провадження за ці дії псевдоволонтерів, що мають ознаки воєнного злочину, не відкрито. Під санкціями України, ЄС і Канади лише дві фізичні особи із керівного складу організацій кремлівських “волонтерів”, але за участь у окупаційних діях в Маріуполі. 

Ми вирішили цю несправедливість виправити. Дивіться розслідування Валентини Самар і Владислава Марченка “Кривавий кремлівський комсомол у Маріуполі”.