Як посилити санкційні режими щодо Росії. Аналіз від Богдана Бернацького. Огляд санкцій у липні

Колаж: investigator.org.ua

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань), випуск від 29 липня 2024 року.

Цей випуск присвячений аналізу санкційної політики України і країн-партнерів, ефективності обмежень, застосованих до Росії за її агресію проти України.

За 10 років з початку агресії проти України Росія навчилась жити з санкціями, обходити їх, використовувати треті країни та компанії для так званого паралельного імпорту. Так, РФ втратила європейський ринок газу, однак, попри санкції та ембарго, навіть збільшила експорт сирої нафти і нафтопродуктів. І це головні гроші для продовження війни проти України.

На жаль, і після 2022 року Україна не синхронізувала свої санкції із західними санкційними режимами, не уніфікувала своє законодавство з європейським, не створила спеціальний санкційний орган і не встановила відповідальність за порушення санкцій. Інтервʼю з Богданом Бернацьким, співавтором дослідження «Санкційний довідник: уроки для України з практики іноземного санкційного законодавства та міжнародного права».

Огляд санкцій, застосованих щодо Росії у липні. Блог Наталії Кокоріної.