На Авдіївському, Мар’їнському та Запорізькому напрямках піхота ворога атакує за підтримки бронетехніки та авіації – Тарнавський

Війна
Шведська САУ Archer ЗС України веде вогонь по військам РФ на Донеччині, грудень 2023 року. Фото: facebook.com/easternforces

Противник зосередив основні зусилля на веденні наступальних і штурмових дій на Авдіївському, Мар’їнському та Запорізькому напрямках.

Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський у Telegram.

«Проводить активні піхотні атаки за підтримки бронетехніки та авіації. Кидає керовані авіабомби», – написав Тарнавський.

Загалом, зазначив він, в операційній зоні ОСУВ «Таврія» ворог завдав 16 авіаударів, провів 40 бойових зіткнень і здійснив 906 артобстрілів.

«Є інформація про все більшу кількість відмов окупантів брати участь у штурмових діях, зокрема, в підрозділах 1 армійського корпусу. Слід відзначити, що в полон почали здаватися цілі групи російських військовослужбовців. Дякую нашим воїнам, які сміливими та рішучими діями змушують ворога це робити», – додав командувач.

За його інформацією, загальні втрати окупантів минулої доби становили 402 особи, вісім загарбників здалися в полон.

Знищено 42 одиниці військової техніки. Зокрема, два танки, 10 ББМ, п’ять артсистем, дві РСЗВ, 17 БпЛА та дві одиниці спецтехніки. Ще 37 одиниць техніки ворога пошкоджено. Серед спаленого – танк Т-90М «Прорив». Також знищено п’ять ворожих складів боєприпасів.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter