Сирський провів кадрові перестановки серед командирів бригад на Східному фронті

Війна
Олександр Сирський, Головнокомандувач ЗСУ. Фото: facebook.com/CinCAFofUkraine

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський відвідав Східний фронт і змінив командирів окремих бригад, які не володіли оперативною обстановкою та своїми наказами «створювали загрозу життю підлеглих». Крім того, в окремі бригади, де є проблеми з підготовкою штабу, були відправлені групи фахівців для передачі досвіду.

Про це Сирський повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Продовжую працювати на Східному фронті. Протягом трьох днів цілком стало зрозуміло чому у разі однакових показників укомплектування особовим складом, озброєнням та військовою технікою одним бригадам вдається стримувати ворожі атаки та тримати позиції, а іншим – ні. Насамперед це залежить від командира бригади, рівня його підготовки, досвіду, спроможності приймати адекватні та виважені рішення і розуміння всієї повноти відповідальності за виконання поставлених завдань та за життя і здоров’я своїх підлеглих», – написав Головнокомандувач ЗСУ.

Безумовно, додав він, велике значення відіграє рівень підготовки та злагодженості штабу бригади, через який командир здійснює свої повноваження.

«Тому, в окремі бригади, де є проблеми з підготовкою штабу, мною відправлені групи фахівців для передачі досвіду та надання допомоги. За результатами заслуховування командирів бригад та їхніх заступників були прийняті всі необхідні рішення по забезпеченню резервами, боєприпасами, БПЛА та іншим обладнанням. В окремих випадках, коли командир не володіє обстановкою, а дії та команди напряму створюють загрозу життю та здоров’ю підлеглих, я змушений приймати кадрові рішення», – наголосив Сирський.

Він також вказав, що ситуація на фронті залишається складною, але контрольованою.

Також Головком відзначив бійців 54 омбр, які влучним артилерійським вогнем у поєднанні з грамотним мінуванням знищили дві колони бронетехніки противника, та подякував воїнам 25 опдбр, 47 ОМбр та 79 одшбр.

«Відзначаю як позитив заміну однієї бригади на передньому краї після двох років безперервних боїв та переміщення в тил для відновлення боєздатності», – додав Сирський.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter