В Одесі кількість жертв російської атаки збільшилась до дев’яти, в області 3 березня оголошена жалоба

Війна
Фото: facebook.com/DSNSODE

В Одесі кількість жертв російської атаки в ніч на 2 березня, внаслідок якої був зруйнований під’їзд 9-типоверхівки, збільшилась до дев’яти людей. На Одещині у неділю, 3 березня, оголошена жалоба.

Про збільшення кількості загиблих повідомляє ДСНС України.

«На місці російського удару по багатоповерхівці під завалами виявлено тіло девʼятої загиблої людини. Тривають роботи з деблокації», – йдеться у повідомленні.

В свою чергу, начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер повідомив, що На Одещині 3 березня оголошена жалоба за загиблими.

«В Одесі та області сьогодні оголошено жалобу по загиблим внаслідок російської атаки. Великий біль не тільки для Одещини, а й для всієї України», – написав Кіпер у Telegram.

Пізно увечері 2 березня він повідомляв про вісім загиблих людей.

«Наразі відомо про вісьмох загиблих. Трьох чоловіків 35, 40 та 54 років, двох жінок – 73 та 31 років, двох діточок – трирічного Марка та 4-місячного Тимофія. Тільки що з-під завалів дістали тіло жінки. Її дані встановлюються», – зазначав начальник ОВА.

Він додав, що у будинки одеситів, які через нічну дронову атаку залишилися без тепла, повернуто опалення. Зокрема, і в будинок, в якому відбулося обвалення одного крайнього під’їзду.

Як повідомлялось, в ніч на 2 березня 2024 року в Одесі під час атаки російських окупантів ударний дрон влучив у житлову 9-поверхівку. Частина будинку обвалилася,

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter