Окупанти розстріляли родину Вайло на подвір’ї власного дому: запорізькі слідчі розшукують свідків злочину

Війна
Фото: ТАСС

Поліція Запоріжчини закликає свідків повідомити слідству про обставини воєнного злочину – розстрілу військовими РФ мешканців Василівського району Римми та Юрія Вайло. Тіла подружжя були знайдені на власному подвір’ї з вогнепальними пораненнями у червні 2022 року.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Телеграм-канал  «Воєнні злочини рф у Запорізькій області».

Слідчому управлінню ГУНП в Запорізькій області потрібна допомога у встановленні обставин умисного вбивства представниками збройних сил Російської Федерації цивільних громадян України Вайла Юрія Михайловича (18.05.1962) та Вайло Римми Юріївни (31.01.1963).

Подружжя Римма та Юрій Вайло, яких у 2022 році вбили російські військові у с.Підгірне Василівського району Запорізької області. Фото: t.me/zpsuvrzuuzk

Тіла подружжя з вогнепальними пораненнями були виявленні 14 червня 2022 року на власному подвір’ї на вул. Степовій (Чкалова) у селі Підгірне Василівського району Запорізької області. 

Правоохоронці закликають повідомляти будь-яку інформацію про військових збройних формувань РФ, які вчинили зазначений злочин, а також про свідків та очевидців зазначеного вбивства за телефоном: +380969267562.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter