На Дніпропетровщині війська РФ зранку вдарили по Нікополю: загинули дві людини, ще дві – поранені

Війна
Фото: t.me/dnipropetrovskaODA

На Дніпропетровщині російські війська зранку 9 травня вдарили з артилерії по Нікополю, внаслідок чого двоє людей загинули, ще двоє отримали поранення. У місті пошкоджені два приватних та п’ять багатоквартирних будинків, також понівечені магазин, два торговельні павільйони, господарські споруди та газогін.

Про це повідомив начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак у Telegram.

Він зазначив, що місто росіяни обстріляли з самого ранку.

«У Нікополі двоє загиблих та стільки ж постраждалих. Ворожа артилерія обірвала життя 62-річного чоловіка та жінки 65 років. З пораненнями чоловіки – 39 та 67 років», – написав Лисак.

Він додав, що у Нікополі спалахнула пожежа у приватній оселі. Також пошкоджені ще два приватних та п’ять багатоквартирних будинків. Крім того, понівечені магазин, два торговельні павільйони, господарські споруди та газогін.

Лисак також опублікував фото наслідків артобстрілу військами РФ Нікополя.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter