Війська РФ атакували дронами село Станіслав на Херсонщині: загинула людина, ще одна поранена

Війна

Російські війська 14 червня атакували безпілотниками село Станіслав у Херсонському районі. Внаслідок скидання вибухівки з дрона на фермерське господарство загинув чоловік, ще один отримав поранення.

Про це повідомляють Херсонська обласна прокуратура та начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

№За даними слідства, 14 червня близько 11:00 російські військові скинули вибухівку з дрона на територію фермерського господарства, що функціонує в одному з населених пунктів Херсонського району. Внаслідок вибуху загинув 53-річний чоловік, який перебував на подвір’ї. Ще одному травмованому чоловіку надано медичну допомогу на місці», – інформує прокуратура.

За процесуального керівництва Олешківської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, що поєднано з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

В свою чергу Прокудін уточнив, що російські окупанти атакували дронами село Станіслав, яке розташовується на правому березі Дніпровського лиману.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter