РФ використовує на місяць 3200-3500 КАБів для ударів по цивільний інфраструктурі та населенню – Зеленський

Війна
Наслідки авіаудару військ РФ керованими авіаційними бомбами по селищу Золочів на Харківщині, 01.05.2024 Фото: t.me/synegubov

Президент Володимир Зеленський вказує, що війська РФ завдають масовані удари керованими авіаційними бомбами по цивільній інфраструктурі та населенню України, намагаючись залякати людей і змусити їх залишити території населених пунктів, щоб потім їх окупувати. Так само діяв Гітлер під час Другої світової війни.

Про це глава держави заявив в інтерв’ю італійському телеканалу Sky TG24.

«Росія використовує за місяць 3200-3500 КАБів – це керовані авіаційні бомби – виключно по цивільному населенню, цивільній інфраструктурі. Щоб люди боялися і тікали з того чи іншого міста, з тієї чи іншої громади, а Росія могла окупувати ці села і міста. І це основна мішень. Те саме робив Гітлер – килимове бомбардування. Усе те саме, як за однією методикою»,- сказав Зеленський.

Він також зауважив, що операція російського диктатора Владіміра Путіна із захоплення Харкова провалилася.

«Наші хлопці стабілізували ситуацію. Непросто… Але вони (війська РФ – ред.) не змогли захопити місто, яке хотіли захопити», – зазначив президент.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter