Повітряні сили збили 20 з 22 Shahed

Війна
Мобільна вогнева группа ППО веде вогонь по ударним дронам РФ. Фото: 126 ОБрТО, Latii

У ніч на 26 липня росіяни атакували Україну балістичною ракетою “Іскандер-М” та 22 “Шахедами”, 20 ворожих дронів вдалося знищити.

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

“Радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід 22 “Шахедів”. 20 із них збито протиповітряною обороною у Херсонській, Сумській, Житомирській та Чернігівській областях”, – йдеться у повідомленні.

Окупанти запустили ракету з Ростовської області РФ – атакували Донеччину.

Ворожі дрони вилітали мису Чауда у тимчасово окупованому Криму та з російського міста Курська.

Відбивали повітряний напад мобільні вогневі групи Сил оборони України, зенітні ракетні війська та підрозділи РЕБ Повітряних Сил.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter