Внаслідок атаки ЗСУ на аеродром «Морозовск» у Ростовській області РФ знищені Су-34 та склад боєприпасів – ГУР

Війна
Фото: ГУР МОУ

Внаслідок атаки Сил оборони у ніч на 3 серпня на аеродром «Морозовск» у Ростовській області РФ знищені російський винищувач-бомбардувальник Су-34 та склад боєприпасів. Ще два літаки, ймовірно, пошкоджені близьким вибухами.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«Дані космічної розвідки свідчать – внаслідок вогневого ураження військового аеродрому держави-агресора Росії «Морозовск» у Ростовській області 3 серпня 2024 року знищено винищувач-бомбардувальник Су-34. Ще два російські літаки такого ж типу ймовірно пошкоджено уламками – поруч із бортами зафіксовано вирви від вибухів», – йдеться у повідомленні.

Крім того, додали у військовій розвідці, повністю знищено ворожий склад авіаційного озброєння – від вторинної детонації російських боєприпасів на території аеродрому та довкола нього видно великі площі випаленої землі.

Чотири технічні будівлі та два ангари на авіабазі «Морозовск», розташованій за 265 кілометрів від лінії фронту, також зазнали чітко помітних з космосу пошкоджень.

3 серпня 2024 року Генеральний штаб ЗСУ повідомив про успішне ураження ворожого аеродрому «Морозовск» та інших військових цілей на території Росії.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter