У російському порту «Кавказ» атакований залізничний пором з паливними цистернами, він затонув (ОНОВЛЕНО)

Війна
Російський залізничний пором «Конро Трейдер» горить у порту «Кавказ», 22.08.2024. Фото: t.me/astrapress

У російському порту «Кавказ» Краснодарського краю РФ атакований, ймовірно, ракетою залізничний пором «Конро Трейдер» (IMO: 7711763, прапор: РФ), завантажений паливними цистернами. На судні, яке виконувало рейси між портом «Кавказ» і портом «Крим» в окупованій Керчі, виникла сильна пожежа. Через деякий час пором затонув. Окупанти звинувачують в ракетному ударі Україну.

Про це повідомляє оперативний штаб Краснодарського краю.

«Чергову спробу теракту на території Краснодарського краю здійснив київський режим – атаковано залізничною парою з паливними цистернами в порту «Кавказ». На місці працюють екстрені та спеціальні служби», – йдеться у повідомленні.

Пізніше оперштаб повідомив, що в результаті отриманих пошкоджень пором в акваторії порту «Кавказ» затонув. Вогнищ займання на території самого порту немає.

Російські телеграм-канали уточнюють, що атакований пором «Конро Трейдер» (IMO: 7711763, прапор: РФ). В момент удару він був завантажений 30 паливними цистернами.

Вони публікують фото та відео пожежі у порту «Кавказ», та повідомляють, що удар, ймовірно, завданий українською крилатою ракетою «Нептун», якою ВМСУ 23 липня вже атакували інший пором «Славянин» у цьому порту.

Як повідомлялось, вночі 30 травня 2024 року Сили оборони України успішно уразили ракетами ATACMS Керченську поромну переправу російських окупантів у Криму. Суттєві ушкодження зазнали залізничний і автомобільний пороми. В ніч на 31 травня Сили оборони уразили ракетами «Нептун» поромну переправу і нафтовий термінал порту «Кавказ» в Краснодарському краї РФ.

23 липня 2024 року у російському порту «Кавказ»» на Чорному морі підрозділи Сил оборони України завдали удар та значно пошкодили залізничний пором «Славянин», який окупанти використовували для перевезення залізничних вагонів, автотранспорту та контейнерів у військових цілях.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter