Війська РФ знову обстріляли Харків, є поранені

Війна

Вранці 1 вересня росіяни завдали близько 10 ударів по Харкову.

Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов і мер міста Ігор Терехов.

За даними ОВА, є пошкодження цивільної інфраструктури та потерпілі. Кількість уточнюється.

Також існує загроза повторних ударів.

За словами мера, один з ударів прийшовся по району приватної забудови.

Горять кілька обійсть, супермаркет. Серед постраждалих є медики.

Кількість поранених унаслідок обстрілу російською армією Харкова збільшилася до 15.

«Девʼятеро поранених у Салтівському районі, та шестеро у Немишлянському. Загалом на дану хвилину 15», – написав Терехов.

Терехов пізніше повідомив, що 22 поранених у Салтівському районі та шестеро у Немишлянському, серед них шестирічна дитина із гострою реакцією на стрес.

30 серпня армія РФ завдала удару авіабомбами ФАБ-500 по п’яти локаціях в Індустріальному, Слобідському та в центральній частині міста. Пошкоджено 82 багатоквартирні і 11 приватних будинків, 3 адмінбудівлі, 2 заклади освіти, 47 торговельних закладів, 57 автомобілів, 2 складські приміщення, 10 гаражів і приміщення підприємства.

За інформацією ОВА, загинули шестеро людей, у тому числі 14-річна дівчинка. Постраждали 97 людей, з них 22 неповнолітні. У п’яти дітей стан задовільний, у 17-річної дівчини — важкий.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter