ППО знищила 20 з 25 запущених РФ дронів Shahed, дев’ять ракет перехопити не вдалось

Війна
Мобільна вогнева группа ППО веде вогонь по ударним дронам РФ. Фото: 126 ОБрТО, Latii

Російські війська у ніч на 11 вересня запустили по Україні дев’ять ракет різних типів та 25 ударних дронів типу Shahed. Підрозділи протиповітряної оборони знищили 20 «шахедів», ракети перехопити не вдалось.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Як зазначається, у ніч на 11 вересня радіотехнічними військами Повітряних Сил було виявлено та здійснено супровід 34-х засобів повітряного нападу противника.

Ворог ударив однією балістичною ракетою «Іскандер-М» з Краснодарського краю РФ, двома зенітними керованими ракетами С-300 із окупованої Донеччини, 6-ма протирадіолокаційними ракетами Х-31П із повітряного простору над акваторією Чорного моря в напрямку острова Зміїний, 25-ма ударними БпЛА типу Shahed (райони пусків: Курськ, Єйськ – РФ, мис Чауда – окупований Крим).

«До відбиття повітряного нападу противника залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито 20 ударних БпЛА, 5 ворожих безпілотників локаційно втрачені на території України (інформація про постраждалих та руйнування не надходила)», – йдеться у повідомленні.

Протиповітряна оборона працювала у Київській, Херсонській, Черкаській, Сумській, Дніпропетровській та Полтавській областях.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter