На Херсонщині за добу через удари військ РФ поранені 17 людей

Війна
Фото: facebook.com/khersonpolice.official

На Херсонщині за минулу добу, 30 вересня, через обстріли та авіаудари російських військ поранені 17 людей. У населених пунктах є влучання в об’єкти критичної інфраструктури, освітні заклади та житлові квартали, де пошкоджені 40 приватних будинків.

Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін у Telegram.

Він зазначив, що минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Бургунка, Велика Олександрівка, Широка Балка, Станіслав, Антонівка, Нововоронцовка, Незламне, Томина Балка, Шляхове, Микільське, Токарівка, Велетенське, Кізомис, Качкарівка, Білозерка, Милове, Дар’ївка, Придніпровське, Садове, Берислав, Старосілля, Золота Балка, Первомайське та місто Херсон.

Також ворог скерував два ракетні удари по Бериславському району.

«Російські військові поцілили в об’єкти критичної інфраструктури, освітні заклади; житлові квартали населених пунктів області, зокрема 40 приватних будинків. Також окупанти пошкодили господарчу споруду, вантажівку гуманітарної допомоги та приватні автомобілі. Через російську агресію 17 людей дістали поранення», – написав Прокудін.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter