Сили оборони вночі уразили нафтобазу у Воронезькій області РФ – Генштаб

Війна
Пожежа на нафтобазі ООО «Аннанефтепродукт» після атаки БпЛА, 04.10.2024. Фото: скріншот відео ASTRA

Сили оборони України вночі 4 жовтня уразили у Воронезькій області базу паливно-мастильних матеріалів ООО «Аннанефтепродукт», яка забезпечувала нафтопродуктами російських окупантів.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«Сьогодні вночі завдано удару по базі зберігання пально-мастильних матеріалів «Аннанєфтєпродукт», що біля населеного пункту Анна Воронезької області РФ», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в районі об’єкта фіксувалася робота російського ППО.

«Підтверджено влучання у щонайменше один з вертикальних резервуарів. Відбулось займання», – розповіли у Генштабі.

Завдання виконано силами та засобами Служби безпеки України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України.

Раніше про атаку БпЛА на нафтобазу ООО «Аннанефтепродукт» в селищі міського типу Анна повідомили російські медіаресурси.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter