Війська РФ намагалися вдарити по Києву «Кинджалами», усі повітряні цілі ворога знищено – КМВА

Війна

7 жовтня вранці, біля 08:30, війська РФ завдали ракетного удару по Києву. Попередньо, російські війська застосували аеробалістичні ракети Х-47М2 “Кинджал” з носіїв МіГ-31К.

Про це повідомив у телеграм-каналі начальник КМВА Сергій Попко.

“За попередніми даними усі повітряні цілі були успішно знищені. Внаслідок ракетної атаки в двох районах столиці зафіксовано падіння уламків – в Голосіївському та Солом’янському районах. За інформацією на цю хвилину – в місті без руйнувань та постраждалих. Дані оперативного зведення уточнюються”, – уточнив він.

7 жовтня 2024 року у Києві було чути вибухи. В столиці працюють сили ППО.

Згодом стало відомо про падіння уламків у двох районах міста.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter