РФ запустила дві ракети та 19 ударних дронів, ППО знищила 18 БпЛА, ще один повернувся у Росію

Війна
Фото: facebook.com/police.polt

Росія вночі запустила по Україні дві балістичні ракети «Іскандер-М» та 19 ударних дронів. Протиповітряна оборона знищила 18 БпЛА, ще один повернувся до Росії.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ .

Як зазначається, у ніч на 8 жовтня 2024 року (із 19.00 07.10 по 08.30 08.10) ворог задав удару по Одещині двома балістичними ракетами «Іскандер-М» із окупованого Криму, а також 19 ударними БпЛА із Приморсько-Ахтарська, РФ.

«В результаті протиповітряного бою усі ворожі безпілотники ліквідовано у Одеській, Миколаївській, Дніпропетровській, Вінницькій та Тернопільській областях: 18 збито авіацією, зенітними ракетними підрозділами, мобільними вогневими групами та РЕБ Сил оборони України, ще один ударний БпЛА повернувся в Росію!», – розповіли у Командуванні ПС ЗСУ.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter