Лідери країн ЄС домовилися продовжити «кримські санкції» щодо РФ ще на шість місяців

Новини
санкции
Фото: УНІАН

Лідери країн Європейського союзу домовилися про продовження ще на півроку економічних санкцій щодо РФ, введених за окупацію Криму.

Про це повідомила заступник глави МІД України Еміне Джапарова.

«Вітаємо політичне рішення Європейської Ради продовжити термін дії економічних/секторальних санкцій щодо РФ на наступні 6 місяців. Кремль має припинити агресію та повністю виконати свої зобов’язання за Мінськими домовленостями».

Як уточнив журналіст Радіо Свобода Рікард Йозвяк, відповідний офіційний документ буде оформлений на наступному тижні.

«Лідери ЄС погодилися продовжити економічні санкції проти Росії ще на шість місяців. Буде оформлено на наступному тижні. Україна, Крим», – написав він.

Секторальні санкції, що зачепили банківську систему Російської Федерації і окупованого нею Криму, були введені США та ЄС протягом 2014 року. Додаткові обмеження принесли й персональні санкції, введені проти найближчого бізнес-оточення президента РФ Володимира Путіна, а також державних діячів, причетних до незаконної спроби анексії Криму та війни на Донбасі. Вони заблокували активи цих панів у західних банках і перекрили доступ їх компаніям до західних кредитів. Насьогодні у Криму працюють тільки шість банків.

Детальніше про це читайте в матеріалах Центру журналістських розслідувань:

Як працюють «кримські санкції». Фінансовий сектор

Як працюють «кримські санкції». Енергетичний сектор

Як працюють «кримські санкції». Порти Криму

Як працюють санкції. Військова промисловість окупованого Криму

  • 15 травня президент України підписав указ щодо введення в дію нових санкцій проти юридичних та фізичних осіб Російської федерації. У нових санкційних списках РНБО – 23 культурні та наукові установи Росії, а також 38 російських та кримських телеканалів, радіо та медіаресурсів. Центр журналістських розслідувань розібрався, хто саме, як та чому потрапив до нового пакету санкцій. Детальніше читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань Нова порція «кримських» санкцій для окупанта