Сергій Старушко

Сергій Старушко

журналіст

Статті автора (107)
26.07.2024
Південь
Знищений вітрогенератор Приморської ВЕС. 22.07.2024 р. Фото: https://t.me/redaktsiya_yoba 
Окупанти знищили дві турбіни Приморської вітроелектростанції на Запоріжчині

Приморская ветроэлектростанция (ВЭС), принадлежащая компании ДТЭК и являющаяся одним из крупнейших объектов “зеленой” энергетики в Украине, находится на оккупированной части Запорожской области. С начала лета 2024 г. ВЭС потеряла две турбины производства General Electric мощностью 3,8 МВт каждая.

25.07.2024
Блоги
Вкрадена «зелена» енергія. Росія запускає експропрійовані сонячні та вітрові електростанції

Внаслідок окупації значної частини Запорізької і Херсонської областей під контролем Росії опинилась левова частка зеленої енергетики України – одні з найбільших у Європі сонячні та вітрові електростанції потужністю сотні мегаватт.

21.07.2024
Блоги
«Вогняна земля». Воєнний екоцид Росії на окупованому півдні України та в Криму

Внаслідок російської агресії горять поля і ліси на півдні та в Криму. На правобережжі Херсонщини вигорають цілі села. Росіяни кинули людей напризволяще, ніхто пожежі не гасить.

19.07.2024
Південь
Навіщо Росія тягне два трубопроводи через ТОТ півдня України

Попри  скепсис «диванних експертів» Москва один за одним втілює в життя свої інженерно – логістичні проекти на окупованому півдні України. Вже відомо, Росія щонайменше втричі розширює сухопутний коридор Ростов — Крим. На додачу до цього зʼясувалося — окупанти паралельно до  автошляху прокладають одразу два трубопроводи з Таганрогу до Маріуполя і далі до Бердянська, з прицілом…

09.07.2024
Південь
19-річний командир взводу БпЛА і керівники молодіжної дружини. Перші «квіточки» мілітаризації підлітків на ТОТ Запоріжчини

Росія нарощує темпи мілітаризації українських дітей на окупованому півдні України і тактика агресивного «промивання мізків» вже має результати. Юнак з Приморська воює проти України, а його однолітки в Бердянську допомагають росіянам готувати молоде «гарматне м’ясо».

07.07.2024
Війна
Удари по росіянах у Маріуполі, атака дронів на Бердянськ і руйнування будинків через ППО в Приморську. На ТОТ Приазов’я квітне «бавовна»

Не Кримом єдиним. У проміжку між регулярними атаками по обʼєктам російської армії на окупованому півострові та нафтопереробній інфраструктурі на території РФ  Сили оборони України не забувають і про ворожу логістику і місця дислокації особового складу на півдні України.  ЦЖР провів моніторинг, як розквітала українська «бавовна» наприкінці червня — початку липня 2024 року на окупованому  Північному…

04.07.2024
Влада
Третина піратського флоту РФ з 14-го пакету санкцій ЄС записана на фірми з Дубаї, ОАЕ

Європейський Союз вперше наклав санкції на 27 судна, які, зокрема, причетні до транспортування військового обладнання для Росії і вивезення краденого українського зерна. Як з’ясував ЦЖР, 10 тепер вже підсанкційних морських транспортних засобів належать російським компаніям, переважна більшість з яких вже давно під всіма можливими санкціями. Але решта цього піратського флоту належить судновласникам з Китаю, Казахстану,…

22.06.2024
Блоги
Колонізатори ХХІ століття. Москва планує переселити на ТОТ України півдня десятки тисяч росіян

Росія анонсувала масштабне переселення своїх громадян на окупований південь України. Цю колоніальну політику ворог пояснює катастрофічною нестачею кадрів в усіх галузях.

17.06.2024
Південь
Умовна схема автомобільних, залізничних і морських шляхів Росії на окупованому півдні України. Колаж: investigator.org.ua
Росія форсує розвиток сухопутних і морських шляхів на ТОТ півдня України

Центр журналістських розслідувань  продовжує моніторинг активності російської окупаційної армії на морських і сухопутних дорогах війни.  Останній місяць весни і початок літа 2024 року видалися багатими на події довкола портів Бердянська і Маріуполя, є і неприємні новини про розбудову автомобільних і залізничних сухопутних коридорів. 

12.06.2024
Війна
Росія на ТОТ півдня та сходу України облаштовує нові полігони, а старі збільшує і модернізує

На окупованих частинах Запорізької, Донецької  і Луганської областей російська окупаційна армія з 2022 року активно використовує захоплені військові полігони і будує нові тренувальні бази. Впродовж весни  2024 року ворог неподалік від Маріуполя “розконсервовує” одне з найбільших стрільбищ на Донбасі.