Міноборони запустило сайт «Будь собою» для пошуку вакансій у ЗСУ

Влада
Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Міноборони запустило сайт army.gov.ua з пошуку вакансій у Збройних силах України. У пошуку можна обрати війська та спеціальність, на якій бажає служити претендент.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

«Тепер у вас є можливість самостійно обрати посаду для служби в армії. Забудьте про страхи та сумніви – настав час обрати свій шлях. Обирайте свою професію в Силах оборони України на army.gov.ua і станьте частиною сильної та сучасної армії України», – йдеться у повідомленні.

На сайті також розміщені умови рекрутингу у Збройні Сили.

Згідно з роз’ясненням, якщо претендент обирає посаду у військовій частині, яка входить до переліку військових частин пріоритетного комплектування, і йому надано відповідний рекомендаційний лист від такої в/ч, то він потрапляє до цієї в/ч незалежно від того, чи він обрав службу за контрактом, чи бажає служити за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Якщо ж претендент обрав посаду у військовій частині, яка не входить до переліку військових частин пріоритетного комплектування, і йому надано відповідний рекомендаційний лист від такої в/ч, то він потрапляє до цієї в/ч за одночасної наявності двох умов: він обрав службу за контрактом, та призначення його на посаду до обраної в/ч погодив Генеральний штаб ЗСУ.

Також на сайті можна переглянути адреси центрів рекрутингу, які вже працюють в Україні.

Як повідомлялось, рекрутингові центри української армії – це спільний проєкт Міноборони та органів державної влади в регіонах. Їхнє створення передбачене Концепцією військової кадрової політикидо 2028 року, затвердженою Міністром оборони Рустемом Умєровим в листопаді 2023 року. 

Перший такий центр був відкритий у Львові в лютому 2024 року.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter