Херсон під обстрілами рашистів || Головорізи Кадирова на півдні України || Карієсні зуби лінії Суровікіна

ВНБ

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань), випуск від 14 грудня 2022 року.

У цій програмі дізнаємося про те, як живе звільнений від окупантів Херсон, який 14 грудня черговий раз обстріляли російські війська та поцілили, зокрема у адмінбудівлю Херсонської обласної адміністрації. Кореспондент ЦЖР Петро Коберник розповість, як херсонська влада, міська і обласна, справляється із налагодженням життя у місті та у населених пунктах на звільнених землях правого берега Дніпра, багато з яких залишаються без світла, тепла і води.

Далі ми дізнаємось, хто несе відповідальність на окупованому півдні України за облави, викрадення і катування місцевих жителів. Кореспондент ЦЖР Микита Панасенко продивився «відосики» і дописи у соцмережах голови Чеченської республіки РФ Рамзана Кадирова та знайшов чимало цікавої інформації про його «дорогих братьев»-головорізів – командирів чеченських підрозділів Росгвардії, які тероризують цивільне населення від Каховки до Енергодару.

Відеоблог редактора ЦЖР та лейтенанта ЗСУ Євгенія Лешана про те, як російські чиновники й підприємці знайшли залізобетонний спосіб заробити на «військовій загрозі з боку України». Вони роблять непоганий бізнес на «зубах дракона» – протитанкових пірамідках з бетону. Це перша від початку великої війни відеоробота Євгенія, який командував мінометною батареєю на фронті та отримав серйозне поранення. Навіть під час лікування за багато кілометрів від рідного Криму, Лншан підготував цілу серію матеріалів «Тут може бути бавовна», де детально описав усі легітимні цілі ЗСУ на окупованому півострові, аби його мешканці вже зараз тримались від них подалі, а тим більше під час звільнення півострова від загарбників.

Усі ці прекрасні кримські місця, загиджені росіянами і їхнім озброєнням, ЗСУ треба буде визволяти і зачищати. Ми з вами їм можемо допомогти. Зокрема – рідній Євгенію Лешану мінометній батареї 130-го батальйону Тероборони. Реквізити для збору коштів на ремонт, ТО і підтримку авто для мінометної батареї 130-го батальйону ТрО:
Mono 5375 4115 0673 4396
Privat 5168 7450 3278 2069
PayPal: [email protected]