Марина Пасюк

Марина Пасюк

журналістка

Статті автора (31)
18.07.2024
Крим
Сергій Аксенов (в центрі) представляє Алєксєя Натарова (крайній зліва). Фото: сайт “уряду” Криму glava.rk.gov.ru
Торгаш у білому халаті. Хто такий новий «міністр» охорони здоров’я Криму?

Нещодавно Сергій Аксенов представив кримським медикам чергового нового «міністра» охорони здоров’я» –  вони тут чогось надовго не затримуються. І майже всі йдуть після скандалу, пов’язаного або зі зловживаннями, або з недоліками в роботі. Оскільки нинішнього «міністра» виписали з райцентру Воронезької області, кадровий голод в маріонетковому  уряді Криму вийшов на новий рівень. 

16.07.2024
Крим
Ковітіді і Цеков – на вихід. Новими «сенаторами» від Криму стануть шахматист-колаборант Карякін та «герой СВО», зрадник Нимченко

Новими «сенаторами» від Криму в Раді Федерації РФ стануть шахматист-колаборант Сергій Карякін та «Герой Росії» і зрадник Юрій Нимченко. Вони замінять Сергія Цекова та Ольгу Ковітіді, які просиділи там 10 років. Про рокіровку повідомив «глава Криму» Сергій Аксенов у своєму Тelegram-каналі.

Родина співачки Джамали, колишні нардеп Котеляк і посадовець Фалюш, російський бізнесмен Чуркін. Чиє майно привласнили кримські гауляйтери?

Нещодавно «Госсовєт» окупованого Криму незаконно привласнив майно ще 112 компаній та громадян за «пособництво» ЗСУ. Центр журналістських розслідувань дослідив перелік експропрійованого майна і знайшов там багато цікавих фактів. Через незаконну «націоналізацію», яку російська окупаційна адміністрація провадить з 2014 року, засвітилась інформація про «подвійне життя» деяких українських політиків та бізнесменів.

10.06.2024
Крим
Гострий кадровий голод в окупованому Криму. «Голодують» всі – від будівельної галузі до «влади»

Крим стрімко котиться у прірву кадрового дефіциту. Гострий кадровий голод відчувають всі галузі: медична, освітня, будівельна, туристична. «Голодують» також промисловість, сільське господарство, силові відомства та навіть «владні» структури. Приміром, нещодавно новим в.о. «міністра» охорони здоров’я стала 47-річна випускниця прокурорської академії Ольга Владіміровна Растрігіна.

Концерт до 9 травня. Фото: sun9-57.userapi.com
Готуйся вбивати і помирати за Росію-3. «Орлята» і дитячі військові клуби ДОСААФ

Центр журналістських розслідувань продовжує цикл публікацій про дитячі мілітарні формування в окупованому Криму та про тих, хто вкладає зброю до рук кримських дітей (частина 1, частина 2). Псевдопатріотичний рух в Росії та на окупованих нею територіях набирає скажених обертів, виховуючи дітей на ненависті до всього неросійського та змалку готуючи їх до війни. Головні наративи державної…

28.04.2024
Крим
«Батальон форпост». Читачі ЦЖР повідомили нові факти про мілітаризацію дітей у Криму

Центр журналістських розслідувань отримав від наших читачів з окупованого Криму додаткову інформацію про діяльність військово-патріотичного клубу «Батальон форпост», про який ЦЖР писав в статті «Готуйся вбивати і помирати за Росію-2. Хто формує дитячу армію окупантів у Криму».  

Готуйся вбивати і помирати за Росію-2. Хто формує дитячу армію окупантів у Криму

Центр журналістських розслідувань продовжує цикл публікацій про мілітарні формування для дітей, створені російськими структурами в окупованих АР Крим та Севастополі. У першій частині дослідження ЦЖР розповів про регіональні відділення «Юнармії», чисто кримські проекти – «Крымпатриотцентр», «Союз казачьей молодежи Крыма и Севастополя» та локальні організації «Сиваш», «Кордон-Тарханкут» та «Евпаторийский десант». На жаль, перелік центрів та організацій,…

18.04.2024
Крим
У Криму продали з молотка пансіонат Коломойського, який отримала московська компанія

У Криму недобудований комплекс-пансіонат «Лазурний берег» в Алушті, «націоналізований» окупантами як майно українського олігарха Ігоря Коломойського, продали на акуціоні за 881 млн рублів. Лот дістався єдиному учаснику торгів – компанії «Спутник менеджмент» з московського округу Хамовники з уставним капіталом 10 тисяч рублів.

Готуйся вбивати або помирати за Росію. Мілітаризація дітей в окупованому Криму

Росія вибудувала цілу систему молодіжних та дитячих мілітарі-організацій, що займаються «патріотичним вихованням» дітей, включно з українськими на окупованих територіях. Їх змалечку вчать військовій справі, промивають мізки пропагандистськими наративами. За даними Центру громадянської просвіти «Альменда», за останні 10 років Росія збільшила бюджетні витрати на молодіжну політику в 50 разів! З 1,13 млрд рублів у 2014 році…

14.03.2024
Крим
Кримського пропагандиста Дмитра Жмуцького в Росії оголосили в розшук за обвинуваченням у вимаганні грошей у чоловіка Тіни Канделакі

У Тверському районному суді Москви 11 березня зареєстровані справи стосовно ексочільника «Ленфільму» Фьодора Щєрбакова та кримського журналіста-колаборанта Дмитра Жмуцького. Обидва обвинувачуються у вимаганні грошей в особливо великому розмірі, засідання щодо обрання запобіжного заходу призначене на 20 березня. МВС РФ оголосило їх у розшук і вимагає заочно арештувати.